perjantai 8. elokuuta 2008

Tulta Tiibetille

Näin olympialaisten avajaispäivänä on hyvä muistaa Kiinan virallisen julkisivun taakse kätkeytyvät ihmisoikeusrikkomukset. Katuja ei siivota ainoastaan roskasta urheiluyleisön viihtyvyyden edestä, vaan pois pyyhitään myös eriävät mielipiteet kiinan hallituksen linjauksista.

Kiina yrittää kaikin voimin näyttää kaunista julkisuuskuvaa, samaan aikaan kun se tekee kulttuurista kansanmurhaa Tiibetissä ja passittaa vankilaan ne kiinalaiset,jotka pyrkivät muuttamaan Kiinan valtion toimintaa.

Samaan aikaan kun urheilijat rääkkääväät itseään areenoilla, kiduttaa Kiina mielipidevankejaan vankilassa.

Minä en voi tällaista toimintaa hyväksyä. Vetoankin kaikkiin: Boikotoikaa avajaisia sulkemalla televisionne. Alennetaan katsojaluvut minimiin! Ja muistakaa myös virallisemmat kamppanjat:

http://www.freetibet.org/

http://www.amnesty.fi/

http://www.thechinadebate.org/

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä kulta! One World, One Dream, Free Tibet! Tänään näen punaista ja voin kertoa, että kyseessä eivät ole televisiossa hulmuavat Kiinan liput.

Anonyymi kirjoitti...

Pahaa karmaa tänään liikkeellä joka puolella: Georgiassa on syttynyt sota. On tämä vaan hieno maailma elää...

Anonyymi kirjoitti...

Joo ja aika lailla ärsytti sekin ,että Kiinan olympialaisten teemana on teknologia, ei suinkaan vaikka ekologia. Mitkä määrät luonnonvaroja tuhottiin/tuhlattiin pelkästään Pekingin olympialaisten järjettömiin arkkitehtien suunnittelemiin rakennuksiin ja lavastuksiin.
Seurantaboikotti koko show:lle ainakin minulta.
Free Tibet! >(