sunnuntai 31. elokuuta 2008

Maalaismarkkinoilta syysvoimaa



Kävimme eilen oikein perinteisillä maalaismarkkinoilla. Mennessämme oli niin aikaista että possutkin nukkuivat kylki kyljessä vierekkäin ja lampaat tuskin jaksoivat silmiään aukaista. Pienokaiseni oli kuitenkin innoissaan eläimistä ja ensimmäisestä ratsastuksestaan ponin selässä.

Minä puolestani nautin syksyn antimista ja markkinatunnelmasta. Mukaan tarttui tulista yrttimaustetta, omenoita, naurista, koristekaali ja auringonkukka. Eräs sai lahjaksi pienen suojelusenkelin ja herkkusuille ostin tuliaisiksi voissa paistettuja muikkuja.

Tänään aamuauringossa katselin parveketta ja aloin tuumailla syyssiivousta. Olisi kai aika laittaa myös parveke uuteen järjestykseen. Herneet on syöty, yrtit ovat jo muuttaneet hallaöitä pakoon sisälle. Monivuotiset kukat saisivat muuttaa mummolaan maahan ja nuivettuneet salaatit voisi heittää jo roskalaariin.

Kanelibasilikan kukkasia

Mäkimeirami aamuauringossa

Kukkivat yrtit ja kukkaset kukkikoot niin kauan kuin jaksavat kylmenevässä säässä. Ja koristekaali saa ilahduttaa lattiatasossa nurkassa.

Juu. Eikun tuumasta toimeen... tai no jos joisi vielä yhden kupin lämmintä teetä ja katselisi lasten ohjelmia tyttären kanssa leikkien.

Ei kommentteja: