lauantai 20. syyskuuta 2008

Kiireetöntä

Tänä aamuna vein itseni kävelylle. Valitsin reitin kauneuden en suoruuden mukaan. Ruskaa, aurinkoa ja viimeisiä kukkasia. Kirpsakan lämmin ilma. Kävin muutamissa putiikeissa hypistelemässä. Ullan unelmassa unelmoin synttärijuhlista ja ihanista leivoksista.

Kenkiä koetin myös etsiä ja huomasin, ettei se olekaan niin yksinkertaista. Kävelykengät ovat joko liian nättejä minulle tai sitten ne näyttävät mummokengille. Ei semmoisia voi ostaa arkikengiksi. Päädyin siis vanhojen tottumuksien mukaan ostamaan skeittitennarit. Milläs muulla sitä vanha lökäpöksy osaisi kävelläkään, vaikka housut ovatkin iän myötä kiristyneet ja skeittikin lojuu jossain varaston nurkassa.

Tosin haaveilen myös saavani hyvät vaelluskengät. Niillä olisi hyvä samota metsien lisäksi myös töissä pihamaalla. Ja tietty ne nätit tanssikengät, vaikka harvemmin tansseihin päädynkään...

Kävelyllä en pitänyt kiirettä ja ostokset jätin ihan toissijaiseksi. Se oli kyllä oiva valinta, sillä muuten en ehkä olisi huomannut nurmikolle ilmestyneitä jättimäisiä reikiä.

Heti mieleeni tuli Tove Janssonin Kuinkas sitten kävikään kirjan sivu, jossa Mymmeli ja Muumipeikko ryömivät pohjattoman purkin läpi ja pääsivät jonnekin ihan toisaalle. Päätin kokeilla pääsisinkö minäkin jonnekin muualle ja ryömin yhden tunnelin läpi. En päässyt. Kokeilin muitakin tunneleita, mutta yhtälailla päädyin vain toiselle puolelle. Tosin jotain taikaa näissäkin oli, sillä toisella puolella olo oli jotenkin vekkulimpi ja iloisempi kuin lähtiessä. Täällä kotonakin hymyilyttää yhä.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olipas kiva postaus. Tuli aikas muumi olo =)
Tarttisin kanssa uudet kengät talveksi, mutta toistaiseksi en ole jaksanut miettiä koko asiaa. Tahtoo olla niin rasittavia nuo kenkienostoreissut.
Hyvää viikonloppua!

Sooloilija kirjoitti...

Vastavierailulla täällä blogissasi..
Sinulla näyttää olevan kolme eri blogia, pitääpä kurkkailla kaikkiin..

Tämän viikon lähes teemana on monien blogeissa ollut KENGÄT. Nehän tosiaan tulevat ajankohtaisiksi näin kun ilmat kylmenevät, pitäisi olla popoja niin moneen lähtöön. Pitäisi löytää sellaiset yleiskengät, joilla pärjäisi tilanteessa kuin tilanteessa..

Mukavaa viikonloppua!

Marguetta kirjoitti...

Sooloilija: Kiva kun tulit kylään. Ne kaksi muuta blogia ovat aika lailla telakalla. Toinen on vanhus, tämän edeltäjä ja toinen keskittyi semmoisen toiminnan kuvaamiseen, joka alkaa olla osaltani myös jo mennyttä aikaa. Ne eivät siis varmaan päivity enää, mutten ole raskinut poistaakaan.

Hyvää viikonloppua sinnekin! Toivottavasti aurinko värjää kaikkialla ruskaa yhtä kauniisti kuin täälläkin!