sunnuntai 23. marraskuuta 2008

Taistoon kulttuuritoiminnan säilyttämiseksi

Kotokaupungissani ollaan innokkaasti säästämässä rahaa kaikesta mahdollisesta. Tällä hetkellä väristyksiä on aiheuttanut kaupungin halu vetää pois rahoituksensa osalta kulttuuritoimijoista eli kulttuuriosuuskunta G-voimalta ja tanssin aluekeskus Roudalta.

Ihmetyttää tämä lyhytkatseinen politikointi. Samaan aikaan kun puhutaan siitä, kuinka nuorilla on paha olla ja heidän jaksamistaan pitäisi tukea entistä enemmän, koetetaan kaupungissani säästää juuri sellaisesta kohteesta, joka omalta osaltaan ennaltaehkäisee sekä auttaa purkamaan nuorten pahoinvointia.

Esimerkiksi Routa sai Suomen Kulttuurirahastolta hankerahoituksen Kainuussa toteutettavaan Ydin hankkeeseen, jonka "tavoitteena on vahvistaa nuorten kokonaisvaltaista kasvua, edistää nuorten hyvinvointia, tukea toiset huomioon ottavia käyttäytymismuotoja ja toimintatapoja sekä nuorten sosiaalisten avujen kehittymistä. Erityisen tärkeää on nuoren kokonaisvaltainen kohtaaminen ja ihmisyyden arvostaminen. " Ydin hanke on alkanut toimimaan loistavasti ja saanut jo julkisuutta valtakunnan televisiossakin.

Myös G-voiman toiminta on monipuolista ja pitää sisällään mm. Kajaanin harrastajateatterin, joka on yksi arvostetuimpia harrastelijateatteriryhmiä Suomessa.

Molemmat toimijat ovat olleet mukana tekemässä myös aiemminkin postaamaani Kekri-juhlaa, joka sai tuhansittain kaupunkilaisia kokoontumaan yhteen. Moista yhteisöllisyyttä ei markkinakadun ja runoviikon lisäksi tässä kaupungissa usein kohtaakaan.

Vaikka Routa ja G-voima ovatkin saaneet kaupungin ulkopuolista rahoitusta, niiden ehtona on kaupungin pysyvä tuki. Jos tuki vedetään pois, toiminta uhkaa loppua kokonaan!

Vetoankin kaikkia kulttuurista kiinnostuneita kotipaikkakunnasta riippumatta tukemaan taistoa kulttuuritoiminnan säilyttämiseksi Kajaanissa kirjoittamalla nimensä adressiin:

http://www.adressit.com/kajaanikulttuuri


Kiitos!

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitti M! Ystävä hädässä tutaan!

Marguetta kirjoitti...

Eipä kestä kiittää. Ihan omasta puolesta taistoon otan osaa. Jos täällä ei ole kulttuuria, ei ole paljon mitään jäljellä.

Huhtikuunnoita kirjoitti...

Mie laitoin jo nimeni. Toivottavasti sivistystoimen lautakunta tekee viisaita päätöksiä, vaikka onhan ne aika puun ja kuoren välissä. 800.000 on pirun iso rahasumma säästettäväksi. Soisi kuitenkin ettei sitä otettaisi nuorilta,lapsilta ja kulttuurilta.

Heluna kirjoitti...

Allekirjoitettu on.
Kulttuurista emme luovu! =)

Marguetta kirjoitti...

Bongasinkin teidät jo sieltä! Allekirjoittaneiden määrä kasvaa huimaa vauhtia. Olen siitä hyvin iloinen!!!

Anonyymi kirjoitti...

Niin minäkin! Vaikka, Risto Brunou kyllä ansaitsisi saada Koivuniemen herraa perseelleen ja lujaa!

maijja kirjoitti...

Hyvähyvä! Itsekin katsomon penkkejä ahkerasti kuluttaneena ja näiden ihmisten kanssa liikkuneina pidän peukkuja. Kulttuuri joo, säästöt EI.

Heluna kirjoitti...

Marguetta! Sulle yksi pieni haaste blogissani!